PATLICAN OTURTMASI





PATLICAN'IN YEMEKLERİ SEVİLEREK YENİR,SEVMEYENDE YOKTUR..BENİM PATLICAN OTURTMASI TARİFİM ŞÖYLE
*****
ÖNCE KIYMAYI KAVURUYORUM,İÇİNE DOĞRADIĞIM SOĞANI,SARMISAK,EKLİYEREK KAVURMA İŞLEMİ DEVAM EDEREK SİVRİ BİBER VE DOMATESİ EKLEYİP TUZ VE İSOTU İLE HAZIRLANMIŞ OLUR..
PATLICANLARI DOĞRAYIP,LİMONLA OVARAK RENGİ DEĞİŞİNCE TUZUDA EKLEYİP TEKRAR OVARIM,ÜZERİNE SU DÖKÜP BEKLETİRİM..DAHA SONRA PATLICANLARIN SUYUNU SIKIP TEPSİYE ALIP BU KEZDE SIVI YAĞI YEDİRİP TEPSİYE,YERLEŞTİRİP,ÜZERİNE HAZIRLADIĞIM KIYMALI HARCI KAPATACAK ŞEKİLDE HAZIRLARIM..SICAK SUYA TUZUDA EKLEYİP GEZDİREREK PİŞMESİ İÇİN FIRINA VERİRİM..İÇİNE SARMISAĞI FAZLA ,YANİ 1 BAŞ KADAR EKLERİM,LEZZETİNİ ARTIRIYOR..LOKUM GİBİ BİR YEMEK OLUYOR..AFİYET OLSUN..ayfersultan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)