Hamur çorbası





HAMUR ÇORBASI:Un,su tuz ile hamuru yoğurup bezelere ayrılır dinlenen bezeleri açıp şrit şeklinde kesip üst,üste konu 1 cm.enindekesipkare şeklinde tekrar kesilir.şehriye çorbası ölçüsünde kaynayan suya hamur boşaltıp biraz kıyma ile 15 dak.gibi pişer tuzunu ekleyip tabaklara servis yapılır dğer tarafta tereyağını eritip içine salça pulbiber ile sotelenir sarmısaklı yoğurt tabaklara arzuya göre ayarlanır salçalı sosu ekleyıp yenmeye hazırdır. bu hamuru kurutup derin dondurucuda saklanır lazım olunca kullanılır Sivas'ta soğuk kış günlerinin özellikle ramazanda mutlaka pişer..





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)