FIRINDA PATLICAN

13 Temmuz 2009 Pazartesi


FIRIN'DA PATLICACAN







BİLDİĞİZ FIRIN'DA, PATLICAN YEMEĞİ DAMAK TADINA GÖRE FARKLI OLABİLİYOR..PATLICAN YEMEĞİNE 1 BAŞ SARMISAK LEZZET KATIYOR BEN PİŞİRİRKEN BİRAZ LİMON SUYU EKLİYORUM RENGİ DAHA GÜZEL OLUYOR TABİ LEZETİ'DE ÖYLE YAPILIŞ AŞAMALARINDA ÖNCE MALZEMELER:PATLICAN,YEŞİL BİBER ARZUYA GÖRE ACI VEYA TATLI,KURU SOĞAN ,1 BAŞ SARMISAK,DOMATES ,KUŞBAŞI ET, TUZ VE BİRAZ KEKİK.

SOĞANI,SARMISAĞI MISIR YAĞINDA SOTELENİR PİŞİRME KABIMIZA İLK SIRASINA YERLEŞTİRİP KUŞBAŞI ETİ ,SIRAYLA LİMONLA VE TUZLU SUDA BEKLETTİĞİMİZ PATLICANLARIN SUYUNDAN ARINDIRIP ETİN ÜZERİNE YERLEŞTİRİYORUZ,ACI SİVRİ BİBERLERİ VE DOMATES DİLİMLERİ TUZ VE LİMON SUYUNU EKLEDİĞİMİZ YEMEĞİN SUYUNU AYARLAYIP BİRAZDA KEKİK SERPİŞTİRİP FIRINDA PİŞİRİP YANINDA CACIK VEYA SALATA VE PİLAV İLE AFİYETLE YENİR ..ayfersultan
*****
NOT:KUZU ETİ KULLANDIĞIMDAN ÖN İŞLEM YAPMADAN SEBZE İLE PİŞİRDİM..

 


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)