Kayseri Mantısı
24 Şubat 2009 Salı
MANTIYA BUYURUN
Malzemeler:1 yumurta, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz , alabildiği kadar un ile yoğurulan hamur biraz sert olacak dinlenme aşamaları ile yoğurulur kıvama geldiğini anlamak için bıçak ile kesilen hamur kat,kat olması gerekir dinlenmeye bırakılır.bezelere ayrılan hamuru un yardımı ile açılır kesim işlemi yapılır,oldukça özlü olan hamur kare şeklinde kesilir kesilen hamur kesinlikle yapışmaz. hazırladığımız içten kesilen hamurlara konur karşılıklı uçları birleştirilir.. (fırınlanarak da paketleyip derin dondurucuda ileride kullanmak içinde saklanır)
kaynayan tuzlu suda haşlanır arzuya göre sulu veya susuz üzerine sarmısaklı yoğurt döküp tereyağın eritip sarmısakrendesi ile pembeleşince, pul biber biraz salça ile soteleyip üzerine gezdirilir.arzuya göre pul biber veya sumak üzerine gezdirilir servis yapılır afiyet olsun.. ayfersultan
kaynayan tuzlu suda haşlanır arzuya göre sulu veya susuz üzerine sarmısaklı yoğurt döküp tereyağın eritip sarmısakrendesi ile pembeleşince, pul biber biraz salça ile soteleyip üzerine gezdirilir.arzuya göre pul biber veya sumak üzerine gezdirilir servis yapılır afiyet olsun.. ayfersultan
Yorumlar