Kayseri Mantısı

24 Şubat 2009 Salı


MANTIYA BUYURUN




Malzemeler:1 yumurta, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz , alabildiği kadar un ile yoğurulan hamur biraz sert olacak dinlenme aşamaları ile yoğurulur kıvama geldiğini anlamak için bıçak ile kesilen hamur kat,kat olması gerekir dinlenmeye bırakılır.bezelere ayrılan hamuru un yardımı ile açılır kesim işlemi yapılır,oldukça özlü olan  hamur kare şeklinde kesilir  kesilen hamur  kesinlikle yapışmaz.   hazırladığımız içten  kesilen hamurlara konur karşılıklı uçları birleştirilir.. (fırınlanarak da paketleyip derin dondurucuda ileride kullanmak içinde  saklanır)
kaynayan tuzlu suda haşlanır arzuya göre sulu veya susuz üzerine sarmısaklı yoğurt döküp tereyağın eritip sarmısakrendesi ile pembeleşince, pul biber biraz salça ile soteleyip üzerine gezdirilir.arzuya göre pul biber veya sumak üzerine gezdirilir servis yapılır afiyet olsun.. ayfersultan
 
İçin hazırlanması:250 gr az yağlı kıyma,ince doğranmış kurusoğan orta boy, karbiber,kimyon, pul biber, tuz  yine ince  doğranmış maydanoz ile hazırlanır. 





 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)