05 Ocak 2009 Pazartesi

Terbiyeli,tavuklu şehriye çorbası


Malzemeler:1, kase tavuk,1 kase tavuk suyu, 1 kase arpa şehriyesi tuz tereyağı ,nane 1 yumurta. yapılışı:tencereyebiraz sıvı yağ ile sehriyeleri hafif kavrulur.tavuksuyunu ve sıcaksu ile kaynatıp önceden pişmiş tavuk parçalarını pişmeye yakın eklenir.diğer tarafta yoğurt ve yumurta çırpılır.pişmiş olan çorbaya yedirerek boşaltıp 1-2 kaynatıp ocaktan alır, üzerine tereyağıın eritip nane ile soteleyip çorbaya döküp,arzuya göre karabiber.pulbiber ile servis yapılır.afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)