18 Eylül 2009 Cuma (2)

SİVASIN,MEŞHUR HURMA TATLISI MALZEMELER:250 gr zeytinyağı 2 kaşık tereyağı 1yemek kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı kabonat.1 yumurta.
yoğurma kabına mısıryağı ve tereyağını eritip boşaltıp(ılık olarak) el yardımı ile çırparak yoğurt yumurta ilavesi ile tekrar elimizle çırparız unu eleyip kullanırsak sonuç daha iyi olur karbonatıda ekleyip  kulak memesi dediğimiz yumuşaklığa gelen hamur kalbur üzerinde reimdeki aşamalarla hazırlayıp tepsiye dizeriz.. fırında hafif pembeleşince pişmiş demektir önceden hazırladığımız şerbeti soğumuş olan hurmanın üzerine döküp 1 gün sonra yenirse daha lezzetli olur yerken un helvası gibi ağızda dağılır.esasında ev yapımı sade yağ ile yapılır ancak günümüzde bu her evde yapmak mümkün değil  en azından büyük şehirlerde,bu şekilde orjinalına ulaşmaya çalışıyoruz afiyet olsun..ayfersultan







Şerbet için:3 bardak toz şeker,3 bardaktan biraz eksik su ile kaynatıp rengi değişince yarım limon suyu ile biraz daha kaynatıp dinlendirilir kaynama işlemi bitince soğuk olan hurmanın üzerine döküp yukarıda dedigim gib 1 gün beklerse tadına doyum olmaz..







04 Eylül 2009 Cuma


MİFLÖY HAMURUNDAN TATLI

DEĞİŞİK BİR LEZZET,BAKLAVA AÇMAYA ÜŞENENLER İÇİN YANİ BENDENİZ GİBİ VARSA DENEMEYE DEĞER.. BU KEZ MİFLÖY HAMURUNU TEPSİYİ KAPATACAK ŞEKİLDE AÇTIM..ANTEP FISTIĞI SERPTİM,ÜZERİNİ KAPATIP DİLİMLEDİM..TERE YAĞINI ERİTİP ÜZERİNE DÖKÜP FIRINLADIM..ÖNCEDEN KAYNATTIĞIM SICAK,ŞERBETİ KAYNAMASI DİNMİŞ ŞEKİLDE KEPÇE İLE GEZDİRDİM..HEPSİ BU DAHA ÖNCELERİ TEK,TEK HAZIRLARDIM BU ŞEİLDE DAHA PRATİK OLDU..TEPSİYİ BİRAZ BÜYÜK SEÇSEYDİM DAHA İNCE OLURDU..SEVGİLER...ayfersultan


03 Nisan 2009 Cuma


SİVAS'IN MEŞHUR HURMA TATLISI (2)




MALZEMELER:250 gr terem yağı 2 kaşık tereyağı 1yemek kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı kabonat.1 yumurta.
yoğurma kabına margarin ve tere yağını eritip boşaltıp(ılık olarak) el yardımı ile çırparak yoğurt ilavesi iletekrar elimizle çırparız unu eleyip kullanırsak sonuç daha iyi olur kulak memesi dediğimiz yumuşaklığa gelen hamur kalbur üzerinde reimdeki aşamalarla hazırlayıp tepsiye dizeriz fırında hafif pembeleşince pişmiş demektir önceden hazırladığımız şerbeti soğumuş olan hurmanın üzerine döküp 1 gün sonra yenirse daha lezzetli olur yerken un helvası gibi ağızda dağılır.esasında ev yapımı sade yağ ile yapılır ancak günümüzde bu her evde yapmak mümkün değil bu şekilde orjinalına ulaşmaya çalışıyoruz.
********
Sivasta yapılan kalbura bastı vardır malzeme olarak yoğurt,yumurta tuz.karbonat ile yoğurup kalburun üzerinde şekil verip bol yağda kızartılıp çayın yanında peynir,zeytin dmates biber salatalık ile çok güzel olur,özelikle sabah kahvaltısında yapılır.e hadi buyurun hepinize yeter afiyet olsun... ************
Şerbet için:3 bardak toz şeker,3 bardaktan biraz eksik su ile kaynatıp rengi değişince yarım limon suyu ile biraz daha kaynatıp dinlendirilir kaynama işlemi bitince soğuk olan hurmanın üzerine döküp yukarıda dedigim gib 1 gün beklerse tadına doyum olmaz...



NOT:ŞEKLİ HURMAYA BENZEDİĞİ İÇİN BU İSMİ ALMIŞTIR..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)