Malzemeler:1bağ,çiriş otu yörelere göre isim değişiyor olabilir ist.bu isimle satılıyor,yumurta kuru soğan,zeytin yağı.domates ve biber salçası,isot...Hazırlanışı:çirişi ayıklayıp bol suyla yıkanır süzüldükten sonra doğrayıp önceden hazırladığımız zeytinyağında kuru soğanı soteleyıp sırası ile domates ve biber salçasını ilave edip kıvamlaşınca isot ve tuzu ekleyip arzuya göre yumurta kırp pişrilir doğranmış çirişleri ekliyerek kavrulur sıcak su ile pişirilir..değişik bir l lezet afiyet olsun... ayfersultan..
7 yorum:
s.a canım ot yemekleri vazgecilmezimdir ama ben bu çirişi hiç duymadım acaba sizin yörelere has bişeymi yoka bizmi bilmiyoruz bak şimdi merak ettim ilk pazara çıktıgımda dikatlice bakacam ot satanlara ellerine sağlık sevgiler
as.Bildiğim kadarıyla dağlarda yetişen bir sebze karadenizde'de olduğunu söylüyorlar pırasaya benziyor yetişme yani dağların sebzesi..
Sicak gunlere yakisacak nefis bir yemek cesidine benziyor... Damak zevkime uyuyor.. afiyet olsun ablam.. sevgiler medinem
Çok sağlıklı bir tarif,çirişi hiç yemedim,lezzetli görünüyor,afiyet şifa olsun,sevgilerimle...
Çok değişik bir tarif, denemek lazım, yöresel yemekler bir başka oluyor canım, ellerinize sağlık. Sevgiler.
Ewet yöresel yemekler başka oluyor canım...
akdeniz de dağların en zirvesinde özellikle amanos dağlarında karın altından çıkan ve prasaya da benzeyen bu bitkinin adına bizler dağ çirişi deriz ve karın erimesiyle birlikte çıkan bu bitkinin çok leziz tadı vardır pişirimi yörelere göre değişir bizim yörede ıspanak gibi iyice haşlayıp suyu sıkıldıktan sonra yağ salça ile soğanla kavrulup servis yapılır.
Yorum Gönder