26 Haziran 2010 Cumartesi

FIRINDA PATLICANLI TEPSİ DİZMESİ


 Çok sevilerek yenilen patlıcan yemeklerinden olan dizme tam mevsimi yerli patlıcanla daha lezzetli oluyor sera ürünlerini kullanmamaya çalışıyoruz..Malzemeler:patlıcan,kıyma,sivri biber,kuru soğan,sarmısak,tuz,isot,domates,kıyma zeytin yağı nar ekşisi..Hazırlanışı patlıcanları alaca soyup yıkayıp limon suyu sürdüm kıyma harcına soğan,sarmısak isot,tuz köfte baharatı maydanoz ile harc köftesini hazırlanır..patlıcanları bıçak ile koparmadan aralıklı kesip harçdan kesilen yerlere köfteler dizip tepsiye resimdeki şekilde yerleştirip aralarınasivri biber ekleyip yağda doğranış domatesleri soteleyip patlıcanların üzerine gezdirdim  kaynatılmış sıcak suyuda gezdirip fırında pişti isteğe bağlı olarak üzerine nar ekşili su gezdirilir..bu kez çok lezzetli olmuştu gelinimle yaptığımızdan olmalı eline sağlık Merveciğim..afiyet olsun..Ayfersultan

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Her ikinizinde ellerine saglik olsun ablacim,

benimde çok severek yedigim ve yaptigim bir patlican yemegi :)

selametle kalin...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

İKİNİZİNDE ELİNE SAĞLIK ÖZENLE HAZIRLAMIŞSINIZ ŞİFALAR OLSUN,HAYIRLI CUMALAR DİLERİM SEVGİLERİMLE A.E.O

Cafe Pepela dedi ki...

Ellerinize sağlık..
Çok lezzetli görünüyor.Patlıcan dizme ve pilav , birbirine nasıl da yakışıyor.. :)
Selametle..

mandalincikmazi dedi ki...

Tepside ne kadar güzel görünüyorlar öyle kıvır kıvır nefis olmuş ellerine sağlık......