13 Haziran 2010 Pazar

ÇİRİŞ YEMEĞİ





7 yorum:

Hazanyagmuru dedi ki...

s.a canım ot yemekleri vazgecilmezimdir ama ben bu çirişi hiç duymadım acaba sizin yörelere has bişeymi yoka bizmi bilmiyoruz bak şimdi merak ettim ilk pazara çıktıgımda dikatlice bakacam ot satanlara ellerine sağlık sevgiler

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

as.Bildiğim kadarıyla dağlarda yetişen bir sebze karadenizde'de olduğunu söylüyorlar pırasaya benziyor yetişme yani dağların sebzesi..

tasarım mekani dedi ki...

Sicak gunlere yakisacak nefis bir yemek cesidine benziyor... Damak zevkime uyuyor.. afiyet olsun ablam.. sevgiler medinem

Adsız dedi ki...

Çok sağlıklı bir tarif,çirişi hiç yemedim,lezzetli görünüyor,afiyet şifa olsun,sevgilerimle...

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Çok değişik bir tarif, denemek lazım, yöresel yemekler bir başka oluyor canım, ellerinize sağlık. Sevgiler.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

Ewet yöresel yemekler başka oluyor canım...

Adsız dedi ki...

akdeniz de dağların en zirvesinde özellikle amanos dağlarında karın altından çıkan ve prasaya da benzeyen bu bitkinin adına bizler dağ çirişi deriz ve karın erimesiyle birlikte çıkan bu bitkinin çok leziz tadı vardır pişirimi yörelere göre değişir bizim yörede ıspanak gibi iyice haşlayıp suyu sıkıldıktan sonra yağ salça ile soğanla kavrulup servis yapılır.