15 Şubat 2011 Salı

K.MARAŞ TARHANA ÇORBASI




K.Maraş tarhanası: kişi sayısına göre tarhana,haşlanmış nohut,tereyağı,nane,tula ezilmiş  sarmısak.üzeri geçecek kadr tarhana ıslatıp biraz bekledikten sonra kısık ateşte tamamen dağılana kadar pişirilir daha sonra blendırdan geçirip haşlanmış nohutu  ve sarmısağı ekleyip tam kıvamlaşınca ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmş nanae gezdirilir arzuya göre isot gezdirip servise hazır olur afiyet olsun...ayfersultan

2 yorum:

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor olsada yesek.

Mihriban dedi ki...

Selamunaleykum ablacigim,
ellerinize saglik olsun,çorbanin miss kokusu buralara kadar geldi :)
muhabbetle...