CEVİZLİ,HAŞHAŞLI KURABİYE

Malzemeler:1 su bardağı tereyağı,yarım bardaktan az mısır yağı,1 çay kaşığı karbonat,1 bardakta biraz eksik yoğurt,1su bardağı toz şeker un,2 kaşık nışasta limon rendesi damak tadınıza göre,süslemek için ceviz içi.. Bu tarif kendi üretimimdir değişikliği sevyorum..
Hazırlanışı:tereyağını eritip tortusunda ayrılmış olaracak miğdenin yanmasına sesep olmasın diye.. sırasıyla toz şeker yumurta,yoğurt karbonat un biraz nışasta limon rendesi haşhaş ile kulak memesi dediğimiz yumuşaklıkta hamur hazırlayıp elle yuvarlıyarak tepsiye dizilir.. üzerine yumurta sürmüyoruz cevizle süslüyerek fırnda pişirip servise hazırdır..afiyet olsun..ayfersultan
*****
aynı hamur malzemelerinde resimdeki gib hazırlayıp piştikten sonra üzerine ahududu reçelinden sürerek hazırladım tadı nefisti..

Yorumlar
sevgiler
Cahidem bu tarif ayfersultan tarifi
gerçekten güzel olmuştu..