GARNÜTÜRLÜ ZERDAÇALLI PİLAV
Malzemeler: 1ölçü pirinç,2 ölçüden biraz fazla et veya sade su,tuz,1,5 çay kaşığı zerdeçal,tereyağı ve biraz zeytinyağı...
Hazılık aşaması: pirinci sıcaksu tuz biraz limon suyu ile ıslatılır ıslatma işlemi bitince bolsuyla yıkayıp tencereye yağ ilavesi ile kavrulur pişme suyunu ve tuz ekleyip pişirilir havlu kağıt kapatıp pilav demlenir...
Üzeri için 2 patates yıkanıp küp doğranmış,havuçda küp doğranmış olarak yagda kızartılır haşlanış mısırıda ekleyip bir iki karışımla bitmiş olur kasenin içine kızartılmış malzemeyi koyup pilavla tamamlanarak ters çevirip süslüyerek servis yapılır afiyet olsun...ayfersultan
Yorumlar
Sevgilerimle:)
http://urfatutkunu.blogspot.com/2010/10/barbunya-salatasi-ve-mim.html