Mevsim değişiyor yaz sebzelerinin son günleri biberde öyle kışın aynı lezzet olmuyor değişiklik olsun diye 2-3 pişirimlik derin dondurucuda yerini aldı..hepimizin bildiği dolmaın tarifi..
Malzeme:dolmalık biber,kıyma,pirinç,ince bulgur,kurusoğan,tuz isot domates rendesi,madanoz,nane isteğe bağlı limon tuzu yağ olarak zeytinyağı ile hazılanıp pişirildi afiyetle tüketildi,sizede afiyet olsun...ayfersultan
Es-Selam canımcığım,tatlı ablacığım! :) Kalp kalbe karşı imiş.Allah için sevenlerdeniz inşallah,kocaman gönlüne sağlık! Bizim Civciv hanım da 28 Ekim'li 27'si de nikahımızın sene-i devriyesi.Bu aylar o yüzden benim için çok özel,çok güzel.. Şimdiden hayırlı,uzun,sıhhatli ömürler dilerim.. Kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle
Bayilirim biber dolmasina arada guzel dolmalik biber elime gectigi zaman hemen yapiyorumm maglum buralarda pek cok olmuyor ellerinize saglik Ayfer Hanim sevgilerle
a.s ablacim yorumlarin icin tesekkür ederim yeni ise basladim cok yogunum eskisi kadar pek giremiyorum nete dolmada enfes ellerine saglik sevgiler öptüm
Birbirinden güzel türban modelleri..nışan veya gelin başı olarak model uygulaması yapılır..gerisi tercihe kalmış özel günler içinde rahatlıkla uygulanır bu konuda kuaförler çok başarılı evdede yapıla bilir her ne kadar aynısı olmasada..nerde bekar varsa RABBİM,hayırlı ve şükrünü artıracak yuva kurmalarını nasip etsin amin..ayfersultan
Malatyada çok sevilen köftelerden oln kahve rengi mercimekle yapılır mercimek zaten çok lezzetli pek çok yemeklerde kullanılır...İstanbulda Malatya pazarından temin ediliyor. Malzemeler: ince bulgur veya köftelik bulgur kahve rengi mercimek tereyağı biraz kıyma yemeklik kuurusoğan,biber salçası,domates salçası,isot,tuz,reyhan yeşillik olarak maydanoz ve yeşil soğan... Hazırlık aşaması: mercimek ayıklanır yıkanır sıcak suda haşlanır tepsideki bulgurun üzerine döküp kaşıkla karıştırıp üzerine tepsi örtüp demlenmesi beklenirken, tere yağında yemeklik kurusoğanı pembeleşinceye kadar kavrulur kıymayıda ekleyip biraz daha kavrulur sırasıyla domates biber salçası tuz isot ekleyip kıvamlaşınca tepsideki ılımış oln malzemeye ekleyip yoğurulur daha sonra doğranmış yeşillikler ileyoğrup kıvamlaşınca şekil vermeden önce isteğe bağlı kuru reyhan konulur ve şekil verilir afiyet olsun...ayfersultan
Malzemeler:3 yemek kaşığı nişasta 2.5.yemek kaşığı un 12 yemek kaşığı şeker 2 kg. süt 2yemek kaşığı tereyağı portakal kabuğu rendesi bitter çikolata Hazırlık aşaması: 2 eşit ölçüde sade ve Bitter çikolatalı olarak derin bir kapta kıvamlaşıncaya kadar çırpıp ocakda karıştımak sureti ile pişirilir. Borcam tepsiye önce beyaz sonra üzerine Bitterli karışımı kapatacak şekilde yayılır. File badem ve Antep fıstığı ile süslenir Tavuk göğsü katı olmuyacak biraz gevşek oluyor dolapta soğutup portakallı dondurma tadında çok lezzetli afiyet olsun.ayfersultan
Yorumlar
Mevsim kışa yaklaşınca,kuru dolmaları özler oldum.Ellerin dert görmesin ablacım...
Bu aralar yorumlara pek zaman ayıramıyorum.Kusuruma bakma ablam.Muhabbetle kal...
Kalp kalbe karşı imiş.Allah için sevenlerdeniz inşallah,kocaman gönlüne sağlık!
Bizim Civciv hanım da 28 Ekim'li 27'si de nikahımızın sene-i devriyesi.Bu aylar o yüzden benim için çok özel,çok güzel..
Şimdiden hayırlı,uzun,sıhhatli ömürler dilerim..
Kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle
ellerine sağlık abla.
s.a
dolmada enfes ellerine saglik sevgiler öptüm