Mevsim değişiyor yaz sebzelerinin son günleri biberde öyle kışın aynı lezzet olmuyor değişiklik olsun diye 2-3 pişirimlik derin dondurucuda yerini aldı..hepimizin bildiği dolmaın tarifi..
Malzeme:dolmalık biber,kıyma,pirinç,ince bulgur,kurusoğan,tuz isot domates rendesi,madanoz,nane isteğe bağlı limon tuzu yağ olarak zeytinyağı ile hazılanıp pişirildi afiyetle tüketildi,sizede afiyet olsun...ayfersultan
Es-Selam canımcığım,tatlı ablacığım! :) Kalp kalbe karşı imiş.Allah için sevenlerdeniz inşallah,kocaman gönlüne sağlık! Bizim Civciv hanım da 28 Ekim'li 27'si de nikahımızın sene-i devriyesi.Bu aylar o yüzden benim için çok özel,çok güzel.. Şimdiden hayırlı,uzun,sıhhatli ömürler dilerim.. Kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle
Bayilirim biber dolmasina arada guzel dolmalik biber elime gectigi zaman hemen yapiyorumm maglum buralarda pek cok olmuyor ellerinize saglik Ayfer Hanim sevgilerle
a.s ablacim yorumlarin icin tesekkür ederim yeni ise basladim cok yogunum eskisi kadar pek giremiyorum nete dolmada enfes ellerine saglik sevgiler öptüm
Birbirinden güzel türban modelleri..nışan veya gelin başı olarak model uygulaması yapılır..gerisi tercihe kalmış özel günler içinde rahatlıkla uygulanır bu konuda kuaförler çok başarılı evdede yapıla bilir her ne kadar aynısı olmasada..nerde bekar varsa RABBİM,hayırlı ve şükrünü artıracak yuva kurmalarını nasip etsin amin..ayfersultan
Malzemeler:3 yemek kaşığı nişasta 2.5.yemek kaşığı un 12 yemek kaşığı şeker 2 kg. süt 2yemek kaşığı tereyağı portakal kabuğu rendesi bitter çikolata Hazırlık aşaması: 2 eşit ölçüde sade ve Bitter çikolatalı olarak derin bir kapta kıvamlaşıncaya kadar çırpıp ocakda karıştımak sureti ile pişirilir. Borcam tepsiye önce beyaz sonra üzerine Bitterli karışımı kapatacak şekilde yayılır. File badem ve Antep fıstığı ile süslenir Tavuk göğsü katı olmuyacak biraz gevşek oluyor dolapta soğutup portakallı dondurma tadında çok lezzetli afiyet olsun.ayfersultan
Malzemeler:patlıcan,yeşil biber,yoğurt, kuşbaşı et,kurusoğan,sarmısak,domates tereyağı tuz pul biber. Yapım aşaması: patlıcan ,yeşil biber közlenir temizlenir su ile yıkanmaz lezzet açısından malzeme orta irilikte doğranır yoğut özenir hepsi harman edilir.kuşbaşıet pişirilir doğranmış kurusoğan,sarmısak ilavesi ile biraz kavrulur küp doğranmış domates tuz pul biber ile kıvamlaşır arzuya bağlı baharat eklenir kuşbaşı yerine kıyma ilede hazırlanır.yoğutlanan malzemenin üzerine gezdirilir. bu tarifin yörelere göre ismi değişiyor Ali nazık,eli nazik gibi afiyet olsun.ayfersultan Mobildeki resimleri silerken tarif fotoları ve yazılarım silinmiş şimdi yeniden düzeltme yapacağım kurtarabildiklerim ile
Yorumlar
Mevsim kışa yaklaşınca,kuru dolmaları özler oldum.Ellerin dert görmesin ablacım...
Bu aralar yorumlara pek zaman ayıramıyorum.Kusuruma bakma ablam.Muhabbetle kal...
Kalp kalbe karşı imiş.Allah için sevenlerdeniz inşallah,kocaman gönlüne sağlık!
Bizim Civciv hanım da 28 Ekim'li 27'si de nikahımızın sene-i devriyesi.Bu aylar o yüzden benim için çok özel,çok güzel..
Şimdiden hayırlı,uzun,sıhhatli ömürler dilerim..
Kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle
ellerine sağlık abla.
s.a
dolmada enfes ellerine saglik sevgiler öptüm