K.MARAŞ TARHANA ÇORBASI




K.Maraş tarhanası: kişi sayısına göre tarhana,haşlanmış nohut,tereyağı,nane,tula ezilmiş  sarmısak.üzeri geçecek kadr tarhana ıslatıp biraz bekledikten sonra kısık ateşte tamamen dağılana kadar pişirilir daha sonra blendırdan geçirip haşlanmış nohutu  ve sarmısağı ekleyip tam kıvamlaşınca ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmş nanae gezdirilir arzuya göre isot gezdirip servise hazır olur afiyet olsun...ayfersultan

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
çok lezzetli görünüyor olsada yesek.
Unknown dedi ki…
Selamunaleykum ablacigim,
ellerinize saglik olsun,çorbanin miss kokusu buralara kadar geldi :)
muhabbetle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI