25 Ekim 2010 Pazartesi
ZERDE
Zerde için malzemeler:1 su bardağı pirinç2,5 su bardağı toz şeker arzuya göre şeker artabilir,2 yemek kaşığı buğday nışastası,1 çay kaşığı zerdeçal yarım su bardağı gülsuyu 8 barda su üzerini süslemek için:kuş üzümü,fıstık.damla çikolata ve badem...
*****
yapım aşaması,pirinci yıkayıp haşladıktansonra sıcak su ile erittiğimiz zerdeçalı,toz şekeriilave edip biraz daha kaynatıpgülsuyunu, eritilmiş nışastayı azar,azar ekleyip muhalebi kıvamına gelince kaselere koyup üzerine kuş üzümü,fıstık çikolata ,kabuğu soyulmuş badem ile servise hazırdır afiyet olsun...ayfersultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Hayırlı günler, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Bugün bloglardan seçmelerde kutsal sofranın yumurtalı makarna tarifi yayınlandı.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/
Saygılarımla.
Bu aksam tatli yemedim, zerdeyi gorunce canim cekti simdi. Ellerine saglik.
hiç denemediğim bir tatlı ama bundan sonra inşallah yapmaya korkardım korkuları yenmek lazım selamlar
hiç görmedim böyle bir tatlı çok değişik ellerine sağlık canım
Rengini görünce zerdeçallı herhalde diye düşünmüştüm. Hakikaten öyleymiş. Ellerine sağlık Ayfer abla. Süslemesi de çok hoş olmuş.
hiç zerde yemedim ama şimdi merak etmeye başladım. tarifini kaydettim en kısa zmanda yapacağım. ellerine sağlık afiyet şifa olsun. A.E.O
sevgili arkadaşım ellerine sağlık.tadını bilmediğim lezzetlerden biri.ama görünümünü kıvamını iyi biirim ki seninki de öyle.ellerine sağlık
Ablacığım çok sağlıklı ,güzel bir tatlı olmuş,ellerine sağlık,sevgiler...
Yedim ama hiç yapmayı denememiştim ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Yorum Gönder