3 Kasım 2010 Çarşamba
TAVUKLU,CEVİZLİ YUFKA YEMEĞİ
Karadenizde yöresel yemeklerden yapılan yourtlama, yemeği şekerli veya sade yoğurtlayıp yeniliyormuş,yufkalar sacda piştikden sonra rula yapılıp dilimleniyor daha sonra yoğurtlanıp yeniyormuş...yufkalar resimde görüldüğü gibi tarafımdan değişime uğradı .zaten yufka diliimlenmişti bende tavuk etini pişirip tavuk suyuna banıp yağlanmış tepsiye dizdim didilmiş tavuklarıda üzerineyerleştirip tereyağını eritip uzerine gezdirdim son olarakda dövülmüş cevizleri ekleyip fıfında üzeri hafif kızarınca servise hazzırladım bu şekli çok beğenildi lezzetini tahmin etmek zor değil afiyet olsun...ayfersultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
çok değişik bir tarif hiç görmemiştim ellerine sağlık canım
ay bu dogu yorelerimizde yapilan sirine benzemis. Ellerine saglik, nefis gorunuyor.
Çok güzel tavuk ve cevizi birbirine çok yakıştırırım ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Ablacığım,ellerine sağlık,yöresel yemeklerin yeri bambaşka...
hayırlı cumalar,sevgiler...
Harika görünüyor, ellerine sağlık...
a.s ablam yorumun icin tesekkürler
yemekde sahane sironun tavuklusu gibi
ellerine saglik sevgiler hayirli cumalarin olsun...
hayırlı cumalar. çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsada yesem valla.
Es-Selamu aleyküm ablacığım.
Nasılsın? Bu yemekle beni canevimden vurdun! :) En sevdiğim.
Ellerine,gönlüne sağlık..
Kalbi selamlarımla
Yorum Gönder