TAVUKLU,CEVİZLİ YUFKA YEMEĞİ
Karadenizde yöresel yemeklerden yapılan yourtlama, yemeği şekerli veya sade yoğurtlayıp yeniliyormuş,yufkalar sacda piştikden sonra rula yapılıp dilimleniyor daha sonra yoğurtlanıp yeniyormuş...yufkalar resimde görüldüğü gibi tarafımdan değişime uğradı .zaten yufka diliimlenmişti bende tavuk etini pişirip tavuk suyuna banıp yağlanmış tepsiye dizdim didilmiş tavuklarıda üzerineyerleştirip tereyağını eritip uzerine gezdirdim son olarakda dövülmüş cevizleri ekleyip fıfında üzeri hafif kızarınca servise hazzırladım bu şekli çok beğenildi lezzetini tahmin etmek zor değil afiyet olsun...ayfersultan
Yorumlar
Sevgiler:)
hayırlı cumalar,sevgiler...
yemekde sahane sironun tavuklusu gibi
ellerine saglik sevgiler hayirli cumalarin olsun...
Nasılsın? Bu yemekle beni canevimden vurdun! :) En sevdiğim.
Ellerine,gönlüne sağlık..
Kalbi selamlarımla