Bal kapağının son kalan kısmından kabak tatlısı şeklinde hazırlayıp püre haline getirdim içine tarçı,karanfil tozu ilavesi ile hazırlandı...
Kek arzu ettiğiniz ölçülerde az yağlı ve ince bir kek pişirilir soğuduktan sonra hazırlanan püre ile kekin tamamını kapatıp cevz ile servise hazırlandı afiyet olsun...ayfersultan
Esselamu aleykum, Ablacığım, balkabağı tatlılara yakışıyor,ceviz ve tarçınla da daha bir lezzetli oluyor,ellerine sağlık,cuman hayır olsun, sevgilerimle...
Malzemeler:3 yemek kaşığı nişasta 2.5.yemek kaşığı un 12 yemek kaşığı şeker 2 kg. süt 2yemek kaşığı tereyağı portakal kabuğu rendesi bitter çikolata Hazırlık aşaması: 2 eşit ölçüde sade ve Bitter çikolatalı olarak derin bir kapta kıvamlaşıncaya kadar çırpıp ocakda karıştımak sureti ile pişirilir. Borcam tepsiye önce beyaz sonra üzerine Bitterli karışımı kapatacak şekilde yayılır. File badem ve Antep fıstığı ile süslenir Tavuk göğsü katı olmuyacak biraz gevşek oluyor dolapta soğutup portakallı dondurma tadında çok lezzetli afiyet olsun.ayfersultan
Malzemeler : bildiğimiz mantı hamurundan yapılır bezeler açılıp isteğe bağlı şekilde doğranıp kurutulur lazım oldukça kullanmak üzre. pişirme kabına etsuyu veya kemik suyu hatta kemiğin üzerindeki etleri didikliyerek kaynatılır kaynama aşamasında 1 kepçe kurutulmuş hamurdan ilave ederek pişmeye bırakılır diğer tarafta sarımsak bolca ezilerek çorbaya ekleyip biraz daha kaynatıp servise hazrlanır üzerine biber türleri ile müthiş lezzet oluyor malum tavuk konusu'na alternatif olarak tüketebiliriz özelliklede soğuk kış günlerinde :) afiyet olsun .ayfersultan
Malatyada çok sevilen köftelerden oln kahve rengi mercimekle yapılır mercimek zaten çok lezzetli pek çok yemeklerde kullanılır...İstanbulda Malatya pazarından temin ediliyor. Malzemeler: ince bulgur veya köftelik bulgur kahve rengi mercimek tereyağı biraz kıyma yemeklik kuurusoğan,biber salçası,domates salçası,isot,tuz,reyhan yeşillik olarak maydanoz ve yeşil soğan... Hazırlık aşaması: mercimek ayıklanır yıkanır sıcak suda haşlanır tepsideki bulgurun üzerine döküp kaşıkla karıştırıp üzerine tepsi örtüp demlenmesi beklenirken, tere yağında yemeklik kurusoğanı pembeleşinceye kadar kavrulur kıymayıda ekleyip biraz daha kavrulur sırasıyla domates biber salçası tuz isot ekleyip kıvamlaşınca tepsideki ılımış oln malzemeye ekleyip yoğurulur daha sonra doğranmış yeşillikler ileyoğrup kıvamlaşınca şekil vermeden önce isteğe bağlı kuru reyhan konulur ve şekil verilir afiyet olsun...ayfersultan
Yorumlar
Kabağın bu halini seviyorum işte!
Ellerine sağlık ablacığım.
gönülden selamlar!
sevgiler...
Ablacığım,
balkabağı tatlılara yakışıyor,ceviz ve tarçınla da daha bir lezzetli oluyor,ellerine sağlık,cuman hayır olsun,
sevgilerimle...
Sevgiler:)