Malzemeler:Un,hamur mayası tuz su ile yoğurulan hamur mayalanmaya bırakıp diğer tarafta haşlanmış patatesleri ezip tane kalmıyacak şekilde 2 yemek kaşığI tere yağını içine gömüp kendi sıcaklığında eriyecek üzerine pul piber ,karabiberde yakışır tuzu da ekliyerekel yardımı ile kıvamlaşan patatesleri eşit büyüklüklere ayrılır...Mayalanmış hamurları tabak büyüklüğünde açıp, iç malzemeyi ortasına yerleştirip kenarlarını büzerek kapatıp ters çevirip 5-10 dak.dinlendirilir. pezilerin üzerine un serpip fazla bastırmadan hamur yapışmayacak şekilde servis tabağı büyüklüğünde açıp yanmaz tavada önlü arkalı pişen gözlemeleri tere yağı ile yağlanır 4 eşit şeklde dilimlenerek servise hazırdı,kuzenim Filizin ellerine sağlık, afyet olsun. ayfersultan...
3 yorum:
mımmm çok nefis görünüyor ablacım. emeklerine sağlık..
Papatyam sağol canım...
Gözlemeye patatesli iç çok yakışıyor.
Sahurda da yenilebilir ellerine sağlık canım.Sevgiler...
Yorum Gönder