YANMAZ TAVADA KÜNEFE
Künefe için malzemeler:(kulanacağınız tavaya göre ayarlanır) :kadayıf tereyağı,ceviz,toz şeker limon tuzu... kırılması açısından kadayıfı buzlukta donmuş vaziyette iken tepsiye boşaltıp istediğimiz şekilde kırılıyor tereyağını eritip ılıyınca kadayıfın üzerine boşaltıp kadayıfa yediriyoruz en büyük boy tavaya yarısını bastırarak yerleştirilir ceviz kırıklarını serpiştirip kalan kadayıfı üzerini örtecek şekilde bastırarak kapatıyoruz ocağın küçük gözünde kontrollü şekilde kızartıp başka tepsının arkasını streçleyip kadayıfı ters yüz şekildetekrar tavaya alıyoruz diğer tarafıda kontröllü kızartıyoruz.toz şekeri su ile kaynatıp rengi değişince limon tuzunu ekleyip biraz daha kaynatıp ılık vazyette kadayıfda ılık olarak şerbeti gezdirip şerbeti çekince servise hazırdır afiyet olsun...ayfersultan
Yorumlar
Firinda pisirilenden daha çitir oluyor sanirim!
hayirli bereketli cumalar olsun,
muhabbetle...