YANMAZ TAVADA KÜNEFE

Künefe için malzemeler:(kulanacağınız tavaya göre ayarlanır) :kadayıf tereyağı,ceviz,toz şeker limon tuzu... kırılması açısından kadayıfı buzlukta donmuş vaziyette iken tepsiye boşaltıp istediğimiz şekilde kırılıyor tereyağını eritip ılıyınca kadayıfın üzerine boşaltıp kadayıfa yediriyoruz en büyük boy tavaya yarısını bastırarak yerleştirilir ceviz kırıklarını serpiştirip kalan kadayıfı üzerini örtecek şekilde bastırarak kapatıyoruz ocağın küçük gözünde kontrollü şekilde kızartıp başka tepsının arkasını streçleyip kadayıfı ters yüz şekildetekrar tavaya alıyoruz diğer tarafıda kontröllü kızartıyoruz.toz şekeri su ile kaynatıp rengi değişince limon tuzunu ekleyip biraz daha kaynatıp   ılık vazyette kadayıfda ılık olarak şerbeti gezdirip  şerbeti çekince servise hazırdır afiyet olsun...ayfersultan

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
kadayıfı çok severim. birkere tatlısını yaptım. ama birdaha yapmaya korkuyorum ya olmazsa diye ellerinize sağlık.
Gülcancım,sağol tavsiye edrim çıtır bir lezzet oluyor yaptıkça güzelleşiyor yalnız şerbeti sulu olmuyacak katıda değil orta kıvam.
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Enfes görünüyor, ellerine sağlık ablacım.
CAHİDE dedi ki…
Misler gibi olmuş ablacım. Ellerine sağlık. kadayıfın her halini çok seviyorum. Hataylı bir arkadaşım künefesini yapardı.Ben öyle yapamıyorum bir türlü. Peyniri önemli sanırım. Muhabbetlerimle canım ablam...
Cahidem,haklısın kadayıfın her türlüsğ güzel peynir olarak taze tuzsuz veya dil peyniride künefede oluyor tabi hemen tüketmek şartı ile,muhabet bizden sağol canım...
Unknown dedi ki…
Ablacigim ellerinize saglik olsun,boylesini hiç denememistim.
Firinda pisirilenden daha çitir oluyor sanirim!
hayirli bereketli cumalar olsun,
muhabbetle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTTER SOSLU TAVUK GÖGSÜ DONDURMA TADINDA

SARMISAKLI ET SUYUNDA HAMUR ÇORBASI

MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE(MALATYA)