İĞDENİN FAYDALARI
İĞDENİN FAYDALARI
Vatanı Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgesi olan iğde, zeytin büyüklüğünde meyveleri olan bir bitkidir. Fakat yurdumuzun karasal iklim özellikleri taşıyan her bölgesinde yetiştirilmektedir. Yurdumuzda kültür bitkisi olarak ise kuş iğdesi adı verilen tür tüketilmektedir. Çoğumuzun severek tükettiği iğde, yurdumuzda fazla tüketilmeyen sağlık kaynağı bitkilerden.
Latince adı Elaeagnus angustifolia olan iğdenin meyveleri, sarı kahverengi arası bir renkte olup, çiçeklerinin güzel ve insanı rahatlatan kokusu bulunmaktadır. Herhangi bir yan etkisi bulunmamakla birlikte, C vitamini açısından zengin bir gıdadır.
- Vücud kuvvetlendirici: İğde meyvelerei balla macun yapılıp yenir.
- İdrar Tutamama: İğde meyvesi yemek idrar tutamayanlara etkili olur.
- Bağırsak Bozukluğu: İğde meyvesi yenmeye devam edilir. İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Zihin Açıcı: İğde çiçeği koklamak zihni açar
- Kusma: İğde meyvesi yemek kusmayı ve mide bulantısını önler.
- Öksürük: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Egzama: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
– İğde İğde meyvesi kabızlık yapar. Telafisi: 1 çay bardağı sıcak bal şerbeti içilir. İlkbaharda açan iğde çiçekleri hertarafa kokusu dağılır. Meyvesi vitamin ve besin bakımından güçlüdür. Kışın çerez olarak iğdeyi deneyin. İçindekiler:Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanen
ALINTI
Kendi tecrübem ile miğde ağrısına iyi geliyor böylece ilaç kullanmıyorum her şeyde olduğu gibi fazla tüketmeyelim bağırsak tembelliği yapıyor benden söylemesi...ayfersultan.
Yorumlar
Çok açıklayıcı olmuş, teşekkürler.
Sevgiler.