TEREYAĞLI ISPANAKLI BULGUR KÖFTESİ
Malzemeler:ince bulgur, ıspanak tuz,tereyağı,isot kurusoğan.Hazırlık aşaması :ıspanak bol tuzlu ve elma sirkesi ile yıkanır suyu süzülmüş ve ince doğranır soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında soğanlar pembeleşince ıspanak ilavesi ile kavrulur tuz ve isot ekleyip kendi suyunda pişirilir...ince bulgur sıcak suda ıslatıp şişince tuz ilavesi ile yoğurulur biraz un ve 1 yumurta kırıp kıvama gelince yuvarlak olarak şekil verilir kaynayan suya az tuz ekliyerek haşlanır haşlanan köfteler ıspanağa eklenir biraz karıştırıp tabaklara alınır üzerine tereyağı kızdırıp gezdirilir afiyetle tüketilir...ayfersultan
Yorumlar
Papatyam sağol...
Sevde gerçekten nefis bir lezzet sağol canım