HAŞHAŞLI İRMİK TATLISI
Malzemeler:1 su bardağından biraz fazla un,1 su bardağı haşhaş1 su bardağı irmik ,1 su bardağı toz şeker, portakal kabuğu rendesi ,1 su bardağı zeytinyağı,4 yumurta,yarım su bardağ yoğurt,1 tatlı kaşığı korbonat..Hazırlanışı:4 yumurtanın üzerine toz şekeri ekleyip içırpılır zeytinyağını ekleyip karıştırılır yoğurdu ,irmiği,hşhaşı korbonatı ve portakal rendesini ekliyerek tatlı hamuru hazırlanır yağlanmış tepsiye harc boşaltıp fırın da pişirilir..şerbet için 2,5 bardak su,3 bardak toz şeker kaynama aşamasında renk değişince yarım limon suyu ile bi taşım kaynatıp soğuduktan sonra fırında pişen tatlının üzerine gezdirilir isteğe bağlı mazemeler ile servis yapılır.... afiyet olsun..ayfersultan
Yorumlar
Saygılar.