12 Ekim 2013 Cumartesi

YOLLUK

 Yörelere göre isimler farklı sivas'da loluk denir..arzuya göre kıymalı,ıspanaklı,çökelekli,patatesli yapılır..Yolluluk,esmer unla yapılırsa hem,lezzetli vede hazmı daha kolay olur..
malzemeler:az yağlı kıyma,kuru soğan,maydanoz,baharat,pulbiber,karabiber,tuz,
biraz domates ve biber salçası..soğanı,maydanozu doğrayıp kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip harmanlanır bıraz su tuz ilavesi ile.yoğurulmuş dinlenmiş hamuru tabak büyüklüğünde açılır iç malzeme koyup kaşık ile düzeltip ikiye katlanır kenarları açılmasın diye bastırılır.teflon tepsi de veya tavada iki yüzü pişirilir arzuya göre yağsız veya tereyağı sürülür .ayran,cacık,salata ile ile servise hazırdır benim tercihim vazgeçilmezim çay ne olacak benim bu çaykolikliğim bilmem...afiyet olsun. ayfersultan

4 yorum:

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ayfer abla kıyma kavrulmadan mı konuyor?

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

Evet kıyma kavrulmadan konuyor afiyet olsun Aslıhanım :)

Urfa Tutkunu dedi ki...

Sağolasın ablacım =)

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

Aslıhancığım,sende sağol :)