4 Ağustos 2012 Cumartesi

ÇERKEZ GÖZLEMESİ NAMI DİĞER VELİBAH


Malzemeler:Un,hamur mayası tuz su ile yoğurulan hamur mayalanmaya bırakıp diğer tarafta haşlanmış patatesleri ezip tane kalmıyacak şekilde 2 yemek kaşığI tere yağını içine gömüp kendi sıcaklığında eriyecek üzerine pul piber ,karabiberde yakışır tuzu da ekliyerekel yardımı ile  kıvamlaşan patatesleri eşit büyüklüklere ayrılır...Mayalanmış hamurları tabak büyüklüğünde açıp, iç malzemeyi ortasına yerleştirip kenarlarını büzerek kapatıp ters çevirip 5-10 dak.dinlendirilir. pezilerin  üzerine un serpip fazla bastırmadan hamur yapışmayacak şekilde servis tabağı büyüklüğünde açıp  yanmaz tavada önlü arkalı pişen gözlemeleri tere yağı ile yağlanır 4 eşit şeklde dilimlenerek servise hazırdı,kuzenim Filizin ellerine sağlık, afyet olsun. ayfersultan...

5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mımmm çok nefis görünüyor ablacım. emeklerine sağlık..

ayfersultan yemek tarifleri ve hobiler 2 dedi ki...

Papatyam sağol canım...

Fatoş Öztürk dedi ki...

Gözlemeye patatesli iç çok yakışıyor.
Sahurda da yenilebilir ellerine sağlık canım.Sevgiler...

Mutlu Mutfak dedi ki...

Merhaba,
Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
Çok sevgiler,

http://mutlu-mutfak.blogspot.com/

BERIL dedi ki...

Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve "bu siteye katıl" butonundan takipçi oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)

http://momsblognote.blogspot.com/