30 Temmuz 2012 Pazartesi

ADIYAMAN PATLICAN KEBABI

Bu tarifin farklı pişirimleri var en iyisi damak zevkine göre ayarlamak tarifi biraz farklı hazırladım...


 Malzemeler:Patlıcan,kıyma,kurusoğan rendesi  köfte baharatı,sıvıyağ,pul biber,tuz,yumurta kaşar rendesi...

Hazırlık aşaması:Patlıcanlar ocak ateşinde közlenir üzerindeki kalıntıların gitmesi için sudan geçirilir
diger tarafta kıyma rendesoğan,baharat yumurta ileyoğurup resimde göüldüğü gibi patlıcanlar kaplanır biraz sıcak su ile salca sıvıyağ karışımı üzerine gezdieip fırndan inmeye yakın  üzerine kaşar rendesi gezdirip üzeri kızarınca servise hazırdır, oldukça lezetli ve hafif oldu afiyet olsun...ayfersultan.

Not:Ölçü vermedim isteğe bağlı malzeme ile hazırlanır...

5 yorum:

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

tarifini aldım canım ellerine sağlık:))

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

tarfinizi aldım; misafirlerime deneyeceğim,ellerinize sağlık :)

Fatoş Öztürk dedi ki...

Hem nefis hem hafif ellerine sağlık canım.Hayırlı Ramazanlar...

ayfersultan yemek tarifleri ve hobiler 2 dedi ki...

Sağol,Dilekciğim...

ayfersultan yemek tarifleri ve hobiler 2 dedi ki...

Fatoşcuğum,sağol, seninde Ramazanın mubarek olsun...