Makarnalık hamur un,tuz ve su ile yoğurup yeteri kadar dinlendirip pezilere ayrılır un yardımı ile yufkalar hazırlanır makinaya sığacak şekilde açılan yufkar istenilen kalınlıkta kesilir bu arada bol unla harmanlanır yapışmasın diye makarnalıklar örtülerde kurutulur daha sonra kullanılmak üzre kaldırılır,tabi bu işler kalabalıkla olursa güle eğlene yapılır tek başına olacak iş değil dünürüm ve gelinim ile hazırladık ben kolay olan yufkayı tabak büyüklüğünde açmak oldu:)afiyet olsun.ayfersultan...
4 yorum:
çok hoş bir blog
iyi geceler
http://laracroft3.skynetblogs.be http://lunatic.skynetblogs.be
Lalique,Teşekürler:)
Ayfer Abla hayırlı cumalar. Ellerine sağlık. Merak ettiğim bir husus oldu. Yumurta koymadınız mı?
Aslıhancığım,çok sağol yumrta konulmadı un,tuz,su ile hazırlandı:)
Yorum Gönder