30 Mart 2011 Çarşamba

SOSLU İRMİK HELVASI



 İrmik helvasını bu kez farklı hazırladım daha önce un helvasını yapmıştım.Malzemeler irmik,tozşeker,süt,tereyağı,vanılya,kakao,antep fıstığı tane olarak..

Tencereye tereyağını eritip irmiği kavurulur antep fıstığı ile kavurmaya devam edip sütle şekeri karıştırmak sureti ile eritip kavrulan irmiğe yavaş,yavaş ekleyip kaynama aşaması bitince kapağını kapatıp demlenir ,
diğer tarafta kakao,toz şeker,süt , ile pişirilir indirmeye yakın vanilya eklenerek sos hazılanır.

İrmik helvası demlenme işleminden servis tabağına alıp üzerine sos gezdirip nar ve hindistan cevizi ile süsleyip servise hazırdır afiyet olsun...ayfersultan

1 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Yine çok değişik bir tarif olmuş. Ellerine sağlık. Helvayı soslu olarak hiç denememiştim.Maşaallah sana Ayfer ablacım. Amman beline dikkat. Sağlığın en önemlisi canım ablam...