13 Kasım 2010 Cumartesi

TEPSİ PİZZA ve HAYIRLI BAYRAMLAR CÜMLEMİZE OLSUN...

Çay ve ayran eşliğinde sevilerek tüketilen bir lezzet ,mayalı hamurlada yapılır alt hamuru ince olursa yeme açısından güzel olur Malzemeler:4 yumurta1ri üst malzeme için  beyaz peynir yeşil soğan,sivri biber,domates,maydanoz,isot,tuz sıvı yağ karbonat,un1 su bardağı yoğurt 1 su bardağından eksik sıvıyağ..
Haırlama aşaması:yoğurt,yumurta,sıvıyağ,tuz,el yardımı ile yavaş,yavaş çırpılarak aldığı kadar un,1 çay kaşığı  karbonat ile yumuşak bir hamur hazırlanır yağlanmış tepsiye elimizle boşluk kamıyacak şekilde yerleştirili...Üst malzemenin hazırlanışı sebzeleri yıkayıp ince,ince doğrayıp içine peynir ufalanır birazda kaşar eklenir 1 yumurta kırıp hepsi harmanlanır tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine boca edidilir fırında pişirip afiyetle yenir Bayram sabahı kahvaltıda hımmm nefis olur afiyet olsun...ayfersultan...



5 yorum:

ahsen58 dedi ki...

pizza çok güzel görünüyor sanada hayırlı bayramlar canım

Hayatcemresi dedi ki...

Sevdiklerinizle geçireceğiniz hayırlı bayramlar diliyorum,kurban bayramınız mübarek olsun...

fuat gencal dedi ki...

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH'a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.

evatolyesi dedi ki...

Allah sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz bir çok bayram kısmet etsin.
Sevgilerimi gönderiyorum:)

Cahide dedi ki...

Selamun aleykum ablam
Çok pratik bir pizzaymış.Ellerin dert görmesin.Hayırlı bir hafta dilerim ablacım...