3 Kasım 2010 Çarşamba

TAVUKLU,CEVİZLİ YUFKA YEMEĞİ



Karadenizde yöresel yemeklerden yapılan yourtlama, yemeği şekerli veya sade yoğurtlayıp yeniliyormuş,yufkalar sacda piştikden sonra rula yapılıp dilimleniyor daha sonra yoğurtlanıp yeniyormuş...yufkalar resimde görüldüğü gibi tarafımdan değişime uğradı .zaten yufka diliimlenmişti bende tavuk etini pişirip tavuk suyuna banıp yağlanmış tepsiye dizdim didilmiş tavuklarıda üzerineyerleştirip tereyağını eritip uzerine gezdirdim son olarakda dövülmüş cevizleri ekleyip fıfında üzeri hafif kızarınca servise hazzırladım bu şekli çok beğenildi lezzetini tahmin etmek zor değil afiyet olsun...ayfersultan

8 yorum:

ahsen58 dedi ki...

çok değişik bir tarif hiç görmemiştim ellerine sağlık canım

Bayram Kombesi dedi ki...

ay bu dogu yorelerimizde yapilan sirine benzemis. Ellerine saglik, nefis gorunuyor.

evatolyesi dedi ki...

Çok güzel tavuk ve cevizi birbirine çok yakıştırırım ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Hayatcemresi dedi ki...

Ablacığım,ellerine sağlık,yöresel yemeklerin yeri bambaşka...
hayırlı cumalar,sevgiler...

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine sağlık...

keskinli dedi ki...

a.s ablam yorumun icin tesekkürler

yemekde sahane sironun tavuklusu gibi
ellerine saglik sevgiler hayirli cumalarin olsun...

özlem dedi ki...

hayırlı cumalar. çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsada yesem valla.

Cafe Pepela dedi ki...

Es-Selamu aleyküm ablacığım.
Nasılsın? Bu yemekle beni canevimden vurdun! :) En sevdiğim.
Ellerine,gönlüne sağlık..
Kalbi selamlarımla