25 Ekim 2010 Pazartesi

ZERDE


Zerde için malzemeler:1 su bardağı pirinç2,5 su bardağı toz şeker  arzuya göre şeker artabilir,2 yemek kaşığı buğday nışastası,1 çay kaşığı zerdeçal yarım su bardağı gülsuyu 8 barda su  üzerini süslemek için:kuş üzümü,fıstık.damla çikolata ve badem...
*****
yapım aşaması,pirinci yıkayıp haşladıktansonra sıcak su ile erittiğimiz zerdeçalı,toz şekeriilave edip biraz daha kaynatıpgülsuyunu, eritilmiş nışastayı azar,azar ekleyip muhalebi kıvamına gelince kaselere koyup üzerine kuş üzümü,fıstık çikolata ,kabuğu soyulmuş badem ile servise hazırdır afiyet olsun...ayfersultan

9 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı günler, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Bugün bloglardan seçmelerde kutsal sofranın yumurtalı makarna tarifi yayınlandı.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/

Saygılarımla.

Bayram Kombesi dedi ki...

Bu aksam tatli yemedim, zerdeyi gorunce canim cekti simdi. Ellerine saglik.

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

hiç denemediğim bir tatlı ama bundan sonra inşallah yapmaya korkardım korkuları yenmek lazım selamlar

ahsen58 dedi ki...

hiç görmedim böyle bir tatlı çok değişik ellerine sağlık canım

Urfa Tutkunu dedi ki...

Rengini görünce zerdeçallı herhalde diye düşünmüştüm. Hakikaten öyleymiş. Ellerine sağlık Ayfer abla. Süslemesi de çok hoş olmuş.

özlem dedi ki...

hiç zerde yemedim ama şimdi merak etmeye başladım. tarifini kaydettim en kısa zmanda yapacağım. ellerine sağlık afiyet şifa olsun. A.E.O

mintininmutfağı dedi ki...

sevgili arkadaşım ellerine sağlık.tadını bilmediğim lezzetlerden biri.ama görünümünü kıvamını iyi biirim ki seninki de öyle.ellerine sağlık

Hayatcemresi dedi ki...

Ablacığım çok sağlıklı ,güzel bir tatlı olmuş,ellerine sağlık,sevgiler...

evatolyesi dedi ki...

Yedim ama hiç yapmayı denememiştim ellerinize sağlık
Sevgiler:)