11 Ekim 2010 Pazartesi

GARNÜTÜRLÜ ZERDAÇALLI PİLAV



 Havaların soğuması ile beslenmemizde değişiyor bunlardan biride pilav...
Malzemeler: 1ölçü pirinç,2 ölçüden biraz fazla et veya sade su,tuz,1,5 çay kaşığı zerdeçal,tereyağı ve biraz zeytinyağı...
Hazılık aşaması: pirinci sıcaksu tuz biraz limon suyu ile ıslatılır ıslatma işlemi bitince bolsuyla yıkayıp tencereye  yağ ilavesi ile kavrulur pişme suyunu ve tuz ekleyip pişirilir havlu kağıt kapatıp pilav demlenir...
Üzeri için 2 patates yıkanıp küp doğranmış,havuçda küp doğranmış olarak yagda kızartılır haşlanış mısırıda ekleyip bir iki karışımla bitmiş olur kasenin içine kızartılmış malzemeyi koyup pilavla tamamlanarak ters çevirip süslüyerek servis yapılır afiyet olsun...ayfersultan

9 yorum:

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

ellerine sağlık, nefis görünüyor...

Bayram Kombesi dedi ki...

Pilavsiz bir sofra dusunemiyorum ben. ellerine saglik nefis olmus.

özlem dedi ki...

s.a ellerinize sağlık. nafis görünüyor.

Sevil Şahin dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
Sevgilerimle:)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

zerdeçal kullanmak güzel fikirmiş:) afiyet şifa olsun inşallah, selam ve dua ile

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ayfer Abla ellerine sağlık. Pilav çok güzel görünüyor. Şu linke uğrar mısın lütfen:

http://urfatutkunu.blogspot.com/2010/10/barbunya-salatasi-ve-mim.html

özlem dedi ki...

s.a nasılsınız yine görüşemez olduk. nasılsınız?

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın pılav nefıs gorunuyorelıne sağlık