Malzemeler: 1ölçü pirinç,2 ölçüden biraz fazla et veya sade su,tuz,1,5 çay kaşığı zerdeçal,tereyağı ve biraz zeytinyağı...
Hazılık aşaması: pirinci sıcaksu tuz biraz limon suyu ile ıslatılır ıslatma işlemi bitince bolsuyla yıkayıp tencereye yağ ilavesi ile kavrulur pişme suyunu ve tuz ekleyip pişirilir havlu kağıt kapatıp pilav demlenir...
Üzeri için 2 patates yıkanıp küp doğranmış,havuçda küp doğranmış olarak yagda kızartılır haşlanış mısırıda ekleyip bir iki karışımla bitmiş olur kasenin içine kızartılmış malzemeyi koyup pilavla tamamlanarak ters çevirip süslüyerek servis yapılır afiyet olsun...ayfersultan
9 yorum:
ellerine sağlık, nefis görünüyor...
Pilavsiz bir sofra dusunemiyorum ben. ellerine saglik nefis olmus.
s.a ellerinize sağlık. nafis görünüyor.
arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
Sevgilerimle:)
zerdeçal kullanmak güzel fikirmiş:) afiyet şifa olsun inşallah, selam ve dua ile
Ayfer Abla ellerine sağlık. Pilav çok güzel görünüyor. Şu linke uğrar mısın lütfen:
http://urfatutkunu.blogspot.com/2010/10/barbunya-salatasi-ve-mim.html
s.a nasılsınız yine görüşemez olduk. nasılsınız?
gunaydın pılav nefıs gorunuyorelıne sağlık
Yorum Gönder