21 Eylül 2010 Salı

FIRINDA GÜVEÇ



Malzemeler:patlıcan,acı biber,yeşil fasülye,patates,kurusoğan,1 baş samısak tuz kuzu eti...

Hazılama aşamas:kuzu etini kavurup yemeklik soğanı,samısakları ekleyip kavurmaya devam edip yeşil fasulyei,patateslerlede kavurup limonlanıp suda beklettiğimiz patlıcanları ekleyip birazdaha kavurdum doğranış küp domatesleride ekleyi altüst edip tuzunu sıcaksuyu ekliyerek biraz ocakda daha sonra fırında pişti çok nefis oldu afiyet olsun...ayfersultan

2 yorum:

özlem dedi ki...

ellerine sağlık. nefis. güveç yemeklerinin de tadı ayrı bir lezzetli oluyor.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ellerine sağlık abla. nasıl lezzetlidir bu güveç..