18 Eylül 2010 Cumartesi

BÖĞÜRTLENLİ GÜLLAÇ

 Ramazanın meşhur tatlısı olan güllaç çok sevilerek tüketilir nedense her zaman bulunmaz,oysa hafif olmasından her zaman yapılabilir tatlı...
Malzemeler:güllaç,ceviz,böğürtlen,gülsuyu,süt,tozşeker
Sütün içine toz şekeri eriterek çok sıcak olmuyacak şekilde güllaç yapraklarını ıslatıp içine ceviz kırıkları ilebohça şeklinde katlayıp ser vis yapılır arzuya göre üzerine ceviz kırıkları ve böğürtlenle süslenir afiyet olsun...ayfersultan

5 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Cafe Pepela dedi ki...

Es-Selam:)
Güllacınız enfes görünüyor efenim
Ellerinize,cici gönlünüze sağlık!
Muhabbetle gülüm

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

güllaç çok güzel olmuş ellerine sağlık hafif bir tatlı olduğu için kızım çok seviyor sakın görmesin. selamlar

evatolyesi dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Bazıları ramazan ayında güllacı stoklayıp istedikleri zaman kullanıyorlarmış. Güzel bir fikir. İnşallah seneye bende stokluyacağım:)
A.E.O.

özlem dedi ki...

güllaç ne kadar güzel bir tatlı. bayılırıyorum. arkadaşım nerelerdesin. görünmüyorsun kaç gündür. merak ettim.