30 Ağustos 2010 Pazartesi

MALATYADAN YASSI KADAYIF

Malatyada çok meşhur olan yassı kadayıf evlerdede yapılıyor evde yanmaz tavada aslı ise kremit taşında yapılıyor arada fark oluyor taşta pişen daha lezzetli oluyor...Malzeme olarak süt,su kuru maya,tuz  biraz şeker içi için ceviz kızartmak için zeytinyağı mayalanınca bildiğimiz krep hamuru gibi kaşık veye kepçe ile dküp göz,göz olunca pişmiş oluyor..ölçü olarak1 bardak süt,1 bardak su  olursa, un 1,5 bardak oluyor yarım paket kuru maya ile sıvı hamur tutulur dediğim gibi krep hamuru gibi mayalanınca pişirme işlemi yapılır temiz bir örtüde soğuması için bekletilir içine ceviz koyup kapatılır kenarlarını bastırarak kapatmak gerekiyor yağda kızartıp soğuk şerbete atıp fazla bekletmeden tabağa alınır kalan şerbeti üzerine gezdirilir  ve süslenir, yaptıkça  kıvamını daha iyi ayarlanıyor..resimdeki yassı kadayıf,Malatyadan evde şerbetleyip süsledim anında bitti çok özlemişiz  çok...ayfersultan

8 yorum:

yemekaski.com seçil dedi ki...

yassı kadayıfı halam eskiden dışarıdan alır kızartır yapardı çok severdim ama şimdi hamurun tarifini sizden öğrendiğim iyi oldu yapıp yiyelim :) ellerinize sağlık..

umutluhayat dedi ki...

uzun süredir denemek istediğim bir tatlı.keşke tam tarif verseydiniz.çok güzel görünüyor.ellerinize sğlık

Cafe Pepela dedi ki...

Oyy,harika görünüyor..
Bir tane aldım :)Ellerine,emeğine sağlık gülüm..

anneanneninemekleri dedi ki...

Of of harika görünüyor.Ellerinize sağlık.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

umutluhayat arkadaşım ölçüleri vermeye çalıştım umarım sonuç iyi olur çünkü ölçüler farklı oluyor sevgiler...

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

seçilciğim kolay gelsin..
Pepelam afiyet olsun...
anneanneminemekleri sağol canım...

özlem dedi ki...

offf harika ellerine sağlık.

evatolyesi dedi ki...

Bende evde yapmayı hep düşünüyorum ama kısmet olmadı.
Sizlere afiyet olsun.
Sevgiler:)