Malatyada çok meşhur olan yassı kadayıf evlerdede yapılıyor evde yanmaz tavada aslı ise kremit taşında yapılıyor arada fark oluyor taşta pişen daha lezzetli oluyor...Malzeme olarak süt,su kuru maya,tuz biraz şeker içi için ceviz kızartmak için zeytinyağı mayalanınca bildiğimiz krep hamuru gibi kaşık veye kepçe ile dküp göz,göz olunca pişmiş oluyor..ölçü olarak1 bardak süt,1 bardak su olursa, un 1,5 bardak oluyor yarım paket kuru maya ile sıvı hamur tutulur dediğim gibi krep hamuru gibi mayalanınca pişirme işlemi yapılır temiz bir örtüde soğuması için bekletilir içine ceviz koyup kapatılır kenarlarını bastırarak kapatmak gerekiyor yağda kızartıp soğuk şerbete atıp fazla bekletmeden tabağa alınır kalan şerbeti üzerine gezdirilir ve süslenir, yaptıkça kıvamını daha iyi ayarlanıyor..resimdeki yassı kadayıf,Malatyadan evde şerbetleyip süsledim anında bitti çok özlemişiz çok...ayfersultan
8 yorum:
yassı kadayıfı halam eskiden dışarıdan alır kızartır yapardı çok severdim ama şimdi hamurun tarifini sizden öğrendiğim iyi oldu yapıp yiyelim :) ellerinize sağlık..
uzun süredir denemek istediğim bir tatlı.keşke tam tarif verseydiniz.çok güzel görünüyor.ellerinize sğlık
Oyy,harika görünüyor..
Bir tane aldım :)Ellerine,emeğine sağlık gülüm..
Of of harika görünüyor.Ellerinize sağlık.
umutluhayat arkadaşım ölçüleri vermeye çalıştım umarım sonuç iyi olur çünkü ölçüler farklı oluyor sevgiler...
seçilciğim kolay gelsin..
Pepelam afiyet olsun...
anneanneminemekleri sağol canım...
offf harika ellerine sağlık.
Bende evde yapmayı hep düşünüyorum ama kısmet olmadı.
Sizlere afiyet olsun.
Sevgiler:)
Yorum Gönder