23 Ağustos 2010 Pazartesi

ETKİNLİK VE FIRINDA PATLICANLI TEPSİ DİZMESİ

 http://edacroche.blogspot.com...http//papatya68.blogspot.com.. Arkadaşların yapmış oldukları etkinliğe FIRINDA PATLICANLI TEPSİ DİZMESİ ile katılıyorum kendilerine kolaylıklar diliyorum..ayfersultan
Çok sevilerek yenilen patlıcan yemeklerinden olan dizme tam mevsimi yerli patlıcanla daha lezzetli oluyor sera ürünlerini kullanmamaya çalışıyoruz..Malzemeler:patlıcan,kıyma,sivri biber,kuru soğan,sarmısak,tuz,isot,domates,kıyma zeytin yağı nar ekşisi..Hazırlanışı patlıcanları alaca soyup yıkayıp limon suyu sürdüm kıyma harcına soğan,sarmısak isot,tuz köfte baharatı maydanoz ile harc köftesini hazırlanır..patlıcanları bıçak ile koparmadan aralıklı kesip harçdan kesilen yerlere köfteler dizip tepsiye resimdeki şekilde yerleştirip aralarınasivri biber ekleyip yağda doğranış domatesleri soteleyip patlıcanların üzerine gezdirdim  kaynatılmış sıcak suyuda gezdirip fırında pişti isteğe bağlı olarak üzerine nar ekşili su gezdirilir..ayfersultan

9 yorum:

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. İyi haftalar dilerim.
Sevgiler:)

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili ayfer sultan lezzetli mi lezzetli tarifin yayında şuan.ellerine sağlık.annem de çok yapardı.sevgiler.katılım sınırı yok.yine katılabilirsin...sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.çok güzel olmuş

özlem dedi ki...

ellerine sağlık enfes görünüyor

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba arkadaşım buna benzer yemeği bende yapıyorum çok lezzetli ellerine sağlık.Blogunu izlemeye aldım bende beklerim.Sevgiler...

anneanneninemekleri dedi ki...

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

anneanneninemekleri çok özür yanlışlıkla yorum silindi sevgiler...

Ibrahim Arslan dedi ki...

Yemekler öyle lezzetli görünüyorki... Elinize sağlık diyemeden geçemedim.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

Sağolun İbrahim Aslan...