Kaysının son günleri özellikle, Malatya kaysısı olunca kaysılı tart yapmaya çalışırım çok sevilerek yenen bir lezzet malzeme olarak:500 gr.kaysı,3 adet yumurta,1 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker1,1 paket vanilya,yarım su bardağı buğday nışastası 1,5 bardak un,1 tatlı kaşığı silme karbonat,yarım bardak tereyağ ve zeytinyağı karışımıı, tarçın...
Hazırlanışı:yumurta,toz şekeri çırp sırası ile sütü,yağı,vanilya unu nışasta ve karbonatı ekliyerek kek hamurundan biraz katı olacak şekilde hazırlanır..yağlanmış tepsiye malzemeyi boşaltıp ikiye kestiğimiz kaysıları dizip üzerine tarçın ve pudra şekeri gezdirilir fırında çıktıktan sonra arzuya bağlı üzerine pudra şekeri gezdirilir..afiyet olsun..ayfersultan
3 yorum:
kayısıyı çok severim ama tart hiç yapmadım.elleine sağlık.bunu yapayım
Ablacım tartın hamuru dikkatimi celbetti çokgüzel olmuş eline sağlık, ah o güzelim mis kokulu kayısıyı bulsam tarta keke koymaya fırsat kalmadan silip süpürücem :)
sabahın hayrolsun ablam.
Ellerinize sağlık bu biraz kekimi bir tat olmuş sanırım ama görüntüsü harika
Yorum Gönder