2 Temmuz 2010 Cuma

İRMİKLİ,PASTANE ŞEKERPARESİ



 Malzemeler:200 gr.tereyağı50 gr.zeytinyağı,2 yumurta,  bir yumurtanın sarısı şekerparenin üzerine sürülecek .1 su bardağı pudra şekeri,1 tiryaki çay bardağı irmik,1 paket vanılya, çay kaşığının ucu ile tuz,1 tatlı kaşığından azkarbonat,kulakmemesi dediğimiz yumuşaklığa gelinceye kadar un,bardak ölçüleri farklı oluyor yinede ölçüleri kendi ölçülerinize uygun yapılınca daha iyi netice alınır,,
Yapılışı:bütün malzemeleryoğurun unu dediğim gibi kulakmemesi yumuşaklığına gelmesi için azar,azar ekliyerek yogurulur..mekik şeklinde tepsye dizip üzeri çatal ile şekil veripyumurtanın sarısı sürüp fırında pişiriir.diğer tarafta4   4 brdaktan az eksik toz şeker,4 su bardağı su yarım limonu  kaynamaya başlayınca içine atıp kaynatıp soğuyan şerbeti sıcak olan şeker parenın üzerine gezdirilir..kızımla ,gelinimin yapmış oldukları bu tatlı nefis olmuştu ellerine sağlık..ayfersultan

5 yorum:

Jibek dedi ki...

Ablacım maşallah hakikaten pastanedekiler gibi görünüyor eline emeğine sağlık şifalar olsun, irmiklisi bencede daha bir kıyır kıyır nefis oluyor.

Canım ablam yorumlardaki ismine tıklayınca sayfana girilmeyişinin sebebi, adresinde eksiklik oluşuymuş (http://ayfersultanyemektariflerivehobiler2/) böyle çıkıyor ablam haber vereyimse düzeltip sıkıntından kurtul inşallah.

sevgiler...

keskinli dedi ki...

pastahanelerdeki görüntüyü aratmaz ablacim dogrusu ellerine saglik sevgiler...

keskinli dedi ki...

a.s ablacim o güzel yorumun ve sözlerin icin cok tesekküre derim sevgiler öptüm...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ellerine sağlık ablacım, nefis görünüyor.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

Sağolun arkadaşlar