2 Mayıs 2010 Pazar

SİVASI'N BULGURLU YUVARLAK KÖFTESİ


Malzemeler:500 gr.kıyma,1 kilo ince bulgur,tuz,1 tane kuru soğan, yuğurmak için su reyhan.isot ..
Yapılışı:yoğurma kabına ince bulgur,rendelenmiş kuru soğan ve kıymayı tuz isot, reyhan ile yoğurulur kıvama gelinceye kadar su eklenerek devam edilir..kıvama gelince küçük yuvarlak köfteler yapılır fındık büyüklügünde ama benim yaptığım biraz iri oldu acelem vardı ,arzu edilirse yağda pembeleşinceye kadar kızartılır..tencereye yemeklik yağı domates, biber salçası ile sotelenir sıcaksu 1 litre az olursa su eklenır tuz ile kaynayan suya köfteler az pişirilince 1 çay bardağı pirinç atılır pişirilir,yine arzuya göre pirinç yerine haşlanmış nohut ilede pişer benim tercihim nohut yemek pişince üzerine sade yağı eritip nane ile biraz karştırıp yemeğin üzerine gezdirilir serviste üzerine limon suyu veya sumak gezdirilir.yağı sade eritip sonra üzerine nane gezdirilerekde olabilir,acelem vardı dedimya sonradan ekledim başlıbaşına bir yemek yanında salata veya turşu ile servis yapılır.bu tarif, Sivasda sulu köfte veya yuvarlak köfte denir afiyet olsun..ayfersultan

3 yorum:

Hazanyagmuru dedi ki...

elerine sağlık arkadaşım bu köfte sanki bizim oraların sıkmasına benziyor biz bulgur yerine un koyup önce kızartıp sonra et suyunda kaynatır üzerinede yoğurt dökeriz en sevdiğim yemektir seninkini mutlaka deniycem bulgur olan her şeyi zaten çok severim ellerin dert görmesin sevgiler

Özlem23 dedi ki...

Selamün Aleyküm Ayfersultan, bu köfte hazılanışı itibariyle "Harput Köftesi"ne benziyor,pişirme yönteminiz faklı.Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık,selam ve dua ile...

cahide dedi ki...

Amaan ablacım cidden aynı köfteleri yapmışız:)
Nerenin olursa olsun çok nefis bir köfte ellerin dert görmesin canım ablam...