4 Mayıs 2010 Salı

PAZI YEMEĞİ


Malzemeler:1 Bağ pazı ,1 yemek kaşığı kıyma,1 kaşık domates ve biber saçası ,1 baş kuru soğan,isot,yarım çay bardağı kadar ince bulgur, yemeklik yağ (zeytin yağı kullanıyorum)tuz ve sıcak su ..
Hazırlanışı: Tencereye yemeklik yağı koyup yemeklik doğradığımız soğan kavrulur kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edilir domates ve biber salçasını ekleyip kıvamlaşınca tuzu ,isotu doğranmış pazıları ekliyerek biraz daha yani rengi soluncaya kadar kavrulur, sıcak su eklenir kaynama aşamasında yıkanmış ince bulguru ilave ederek pişirilir,yemeğin suyu zevkinize göre ayarlayın az veya bıraz sulu olabilir afiyet olsun..ayfersultan

4 yorum:

aysesueda dedi ki...

arkadaşım bu ne kadar sağlıklı bir yemek olmuş .ellerine sağlık .
sevgiler

ahsen58 dedi ki...

bende çok severim pazı yemeğini ellerine sağlık canım

Cahide dedi ki...

Mmmm! Misler gibi olmuş.Çokta sağlıklı.Bana bu yemeği ver başka birşey aramam.Elerin sağlık ablacım...

aysemmutfakta dedi ki...

Güzel dileklerin için tşk ederim canım..Yemekde harika olmuş:)