24 Nisan 2010 Cumartesi

MERCİMEKLİ, BULGUR PİLAVI



Malzemeler:Malatya yöresine has olan kahverengi mercimek,yoksa yeşil mercimek 1 ölçü, 1 ölçü yine Malatya pilavlık bulgur, domates ve biber salçası1, baş kuru soğan,tereyağı,biraz zeytinyağı,tuz birazda isot arzuya göre birazda kıyma.
Hazırlanışi:mercimek önceden hıslatıp bu aşamada yoğun koyu rengi çıkması için daha sonra haşlanır diğer tarafta yıkanan bulguru yagda kavurup sırası yemeklik kuru soğanı kavurup kıyma ile kavurma devam eder, domates ve biber salçası , eklenir onunlada soteleyip su , tuzu,isotu haşladığımız mercimek(az haşlanacak) ekleyip pişme işlemi bitip üzerine tereyağını eritip biraz zeytinyağı ilave edip pilava gezdirilir demlendikten sonra ,turşu ve ayran ile servis yapılır,yeşil mercimeklede aynı lezzet oluyor afiyet olsun..ayfersultan

1 yorum:

Cahide dedi ki...

Ablam en sevdiğim pilavların başında gelir.Bazen yağızda yapar yerim.ben içine bolca reyhan atarım.Ellerine sağlık ablacım...