Malzemeler:1 su bardağından biraz fazla un,1 su bardağı haşhaş1 su bardağı irmik ,1 su bardağı toz şeker, portakal kabuğu rendesi ,1 su bardağı zeytinyağı,4 yumurta,yarım su bardağ yoğurt,1 tatlı kaşığı korbonat..Hazırlanışı:4 yumurtanın üzerine toz şekeri ekleyip içırpılır zeytinyağını ekleyip karıştırılır yoğurdu ,irmiği,hşhaşı korbonatı ve portakal rendesini ekliyerek tatlı hamuru hazırlanır yağlanmış tepsiye harc boşaltıp fırın da pişirilir..şerbet için 2,5 bardak su,3 bardak toz şeker kaynama aşamasında renk değişince yarım limon suyu ile bi taşım kaynatıp soğuduktan sonra fırında pişen tatlının üzerine gezdirilir isteğe bağlı mazemeler ile servis yapılır.... afiyet olsun..ayfersultan
7 yorum:
Haşhaşla yapılan hamurlu gıdaları çok severek yerim. Haşhaşlı irmik tatlınızda çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
ellerine sağlık Ayfer abla. Çok güzel görünüyor..
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Ohh harika bir tatlı ellerine sağlık...
Haşhaşlı tarifleri çok seviyorum.ellerine sağlık ablacım...
ablacım tatlı süper görünüyor ellerine sağlık
haşhaşı bende çok severim.Afyonlu arkadaşım sık sık getirir.böreklerde çok kullanırım ama İrmik tatlısında ilk sende gördüm ablacım.çok güzel görünüyor.tadını çok merak ettim.ellerine sağlık.hayırlı günler
Yorum Gönder