4 Mart 2010 Perşembe

HANGİ MEYVE VE SEBZE SULARI NEYE İYİ GELİYOR

Cümlemizin cuması mubarek olsun amin
*****

Yemek ile içmek aynı değil
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na göre havucun salatasını yapıp yemek ya da bir karnabaharın yemeğini yapıp yemekle bunların suyunu içmek aynı oranda fayda sağlamaz. Çünkü bir yemeğin içine su, tuz, biber, yağ, salça veya yağ girince kimyası değişiyor. Dolayısıyla bitkilerin önleyici ya da tedavi edici gücünden istifade edemiyorsunuz. Bitkiler suda kaynatılıp taze ve ılık olarak tüketilmeli. Meyve ve sebzeleri ise sıkıp taze olarak içmek gerekir.

Hangi meyve ve sebze suları neye iyi geliyor?

Havuç suyu: İçindeki A vitamini ve bol mineral, yara ve iltihapların kolay iyileşmesini sağlıyor. Kan yapıcı ve güç verici özelliği bulunuyor. Karaciğeri güçlendirdiği gibi kan yapıcı özelliği sayesinde mide ve bağırsak kanamalarını engelliyor.

Nar suyu: Doğal antibiyotik olarak bilinen nar, damar sertliğine karşı etkili. Yeşil çaya nazaran üç kat daha güçlü bir antioksidan. İshal kesici ve kurt düşürücü özelliği biliniyor.

Kivi suyu: C vitamini deposu olan kivi, enfeksiyonlar ile mücadele etmek ve cilt kusurlarını önlemek açısından yararlı.

Armut suyu: Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlayıp kum ve taşların dökülmesine yardımcı oluyor. Yüksek tansiyonu düşürüyor. Kansızlığı ve kabızlığı önlüyor. Sakinleştiriyor, zihni açıyor ve yorgunluğu alıyor.

Elma suyu: Kan şekerini kontrol altında tutan elma suyu, baş ağrılarını gidermede etkili. Bağırsak parazitlerini düşürüyor, kalp ve akciğer kanseri hastalıklarını önleyebiliyor. Romatizma, gut ve mide hastalıklarının panzehiri.

Domates suyu: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, nezle ve grip tedavisinde etkili. Metabolizmayı düzenlediği gibi kısırlığı da tedavi edebiliyor.

Ananas suyu: Yağ yakıcı, idrar söktürücü ve vücudu toksinlerden arındırıcı etkiye sahip olan ananas suyu selülit tedavisinde de kullanılıyor. Cildi nemlendiriyor ve saçları parlatıyor. Tansiyonu dengeliyor.

Çimen suyu: İçinde 100'den fazla vitamin ve enzim barındıran çimen suyunun en önemli özelliği kanı yenilemesi.

Maydanoz suyu: Böbrek, karaciğer ve idrar yollarının temizlenmesine yardımcı oluyor. Gazı gideriyor, bağırsak solucanlarını düşürüyor. Kansere karşı koruyucu, yara–kesikleri iyileştiriyor. Cildi güzelleştiriyor, saç dökülmelerini engelliyor.

Pancar suyu: Demir eksikliği bulunanlar pancar suyu içmeli.

Kereviz suyu: Vücuttaki toksinleri atıyor. Vücudun yenilenmesini ve temizlenmesini sağlıyor. Erken yaşlanmayı önlüyor.

*****
Uzmanımızın belirttiği gibi doğal olarak çiğ sebze ve meyve sularının faydası daha çok aynı zamanda enerji depolamış oluyoruz bu da biz bayanların ihtiyacı, sağlıklı beslenelim zinde kalalım..ayfersultan

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi birbirinden değerli bilgiler,paylaştığın için Rabbim razı olsun,hayırlı cumalar,sevgiler.

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

paylaşımın için Allah razı olsun Rabbim insana neleri sunmuş ama biz kıymetini biliyormuyuz Cumamiz mübarek dualarimiz
kabul olsun ...
Selamlarin en güzeli
sizlerin üzerine olsun

nurgülün dünyası dedi ki...

S.A Arkadaşım cumanız mubarek olsun Allaha Emanet ol

CAHİDE dedi ki...

Hayırlı cumalar dilerim ablacım.Rabbim cümle dualarını kabul buyursun...

balböcükleri dedi ki...

maydanoz suyu gerçekten çok sağlıklı kadın hastalıklarınada çok iyi geliyor

ANNEMİNELİ dedi ki...

Paylaşıma teşekkürler.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrrr.....