25 Ocak 2010 Pazartesi

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI & ETLİ NOHUT


Etli nohut:nohutu haşlayıp süzüyoruz,kuru sağan ve sarmısak ,küçük doğranmış et,biber salçası,domates salçası,mısır yağı,tuz..
yemeklik kuru sağanı ve sarmısağı yağda soteleyip biber salçası,domates salçası ile karıştırmaya devam ediyoruzhaşladığımız eti suyu ile ekleyip tuz ve isotuda ekleyerek pişirilip servise hazırdır..
Arpa şehriyeli bulgur pilavı: mısır ve tere yağ,tuz üzerini süslemek için isot ve nane..
tencereye yağları ertip arpa şehriyesi kavrulur bulguruda ekliyerek biraz daha kavrulur ,sıcak su ve tuz ile pişen pilavın üzerine nane ve isotla süsleyip servis e hazırlanır..ayfersultan

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel bir iklidir kendileri şu iyi bir seçim olmuş .valla bana kalsa ben bunları bu sabah sabah bile yitebilirim
elinize sağlk ...

Pembe Tatlar dedi ki...

:)
Günaydın...
Çok severim bu pilavı tabi nohutsada bayılırım ellerine sağlık ablacığım...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

işte favorim olan iki yemek. hele de nohuta bayılırım:)

ellerine sağlık Ayfer abla..

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

sultanım ellerine sağlık tam kış yemeği yanındada kurusoğan ne güzel olur görüşmek üzere Allaha emanet olun

CAHİDE dedi ki...

Kış gününe en çok yakışan yemeklerden biridir etli nohut.Pilavda olmazsa olmazı.Ellerine sağlık ablacım...

Marifetane hobi dedi ki...

Bugün cuma gecesi Allah bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Ahir zaman fitnelerinden ,kazalardan ,belalardan ,sıkıntılardan ,şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun.Hakkımızda hayırlı olan hacetlerimizi kabul buyursun.amin.hayırlı cumalar HAYIRLI GECELER ablacım.nerelerdesin nasılsın inşaallah iyisindir öpüyorum ellerinden Allah a emanetsn.

nurgülün dünyası dedi ki...

S.A Arkadaşım öncelikle cumanın hayırlı, bereketli, ve feyizli geçmesi dilerim.yemekler çok güzel görünüyor.eminim tadıda nefistir ellerine sağlık Hayırlı günler.