9 Ocak 2010 Cumartesi

CİĞER KIZARTMASI & PİYAZ




Derin dondurucuda kurbandan kalan ciğerleri değişik şekilde kızartmasını yaptım pek sıklıkla yapmıyorum..
Malzeme:ciğer,evde kendim hazırladığım köfte baharatı tuz beyaz un,kızartmak için fındık yağı,mısır unu..
Ciğerleri iri ve ikiye kesilmiş şekilde hazırladım önce baharat ve beyaz un ile harmanladım bıraz beklettim 15 dakika kadar.ısıtılmış fındık yağında mısır ununa bulayıp arkalı önlü kızartım nefis olmuştu..
Piyaz:haşlanmış kuru fasulye enine ince doğranıp tuzllayıp yıkanmış kuru soğan.sumak pul biber ,zeytin yağı,sirke ve tuz yeşilik olarak maydanoz,nane roka ile hazırladım..afiyet olsun..ayfersultan

4 yorum:

SEVGİ dedi ki...

ciğeri çok sevmem ama bu şekilde yapılınca
yanında soğan salatası ...
ayyy canım çekti valla
elinize sağlık yiyenlerede afiyet olsun demek lazım dimi ..

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Güzel arkadaşım, sayfama gelirimisin, bütün dostlarımı kapsayan ödülüm ve yazım var, buna ortak olursan beni çok mutlu edersin, güzel bir hafta sonu diliyorum canım, sağlıkcakla kal.

CAHİDE dedi ki...

Bende geçen gün yapmıştım,ellerin dert görmesin maharetli ablam,iştah açıcı bir görüntü olmuş...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok severim ciğeri. Nefis görünüyor Ayfer abla.

ellerine sağlık..