24 Ocak 2010 Pazar

ARAP DOLMASI

Arap dolmasını Siirtli gelini olan ,benimde hemşerim olan sevgili Gülsümden öğrenmiştim bize bu lezzeti tattırdı ve çok sevdik kızımİrem ile hazırladık..Malzemeler. 2 su bardağı pirinç,isteğe bağlı yarım çay bardağı ince bulgur dolmalarda mutlaka kullanırım,2 kuru soğan,maydanoz,limom tuzu, 1yemek kaşığı biber salçası,1 yemek kaşığı domates salçası,tuz,isot karabiber ,5 diş sarmısak,kuru biber,,kuru patlıcan,yaprak,mısır yağı..
Hazırlanması:soğan ve sarmısak yemeklik olarak doğranır satır eti olursa daha iyi olur yoksa mümkün olduğu kadar küçük,küçük doğranır ..biber domates slçası,tuz maydanoz,limon tuzu isot karabiber,tuz ile iç hazırlanır..önceden kuru biber ve patlıcan haşlanır iç malzemeler doldurulur yaprak sarılır tencereye dizilir sıcak su ilavesi ile pişirilir yoğurt eşliğinde afiyetle yenir.ayfersultan

6 yorum:

SEVGİ dedi ki...

kuru dolma işini sdoğu kökenliler dahamı güzel yapıyor ne ..
bol yağ ve kıymayla süper bir lezzet ...
elinize sağlık çok işah açıcı görünüyor ...

CAHİDE dedi ki...

Ablam bende böyle yaparım dolmaları ama arap dolması diye bilmiyordum doğrusu.ellerin dert görmesin,hayırlı bir hafta dilerim...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ellerine sağlık Ayfer abla. Dolmanın her türünü çok severim..

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severim canım ellerin sağlık...

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

ayfercim ellerine sağlık bayıldım doğrusu selamlar

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Emine Göl Yılmaz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ dedi ki...

yeni açtığım foruma senide paylaşımlarınla aramızda görmekten mutlu olurum

http://hanimeli.eniyiforum.org/


http://eminegolylmz.blogcu.com/

http://hanimeli2.blogspot.com/