21 Ekim 2009 Çarşamba

SİVAS'IN MEŞHUR KALBURA BASTISI VE PİŞİ


"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA"

http://nurmutfakta.blogcu.com/ Arkadaşımıza etkinliğinde kolaylıklar dilerim..ayfersultan


*****

SİVASTA OLMAZSA OLMAZLARINDAN OLAN KALBURA BASTI, SAHUR VE KAHVALTIDA MUTLAKA YAPILIR..

*****

  • MALZEMELER:3 BARDAK UN,1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT,1 ÇAY BARDAĞI KADAR ZEYTİN VEYA MISIR YAĞI,1 YUMURTA,1TATLI KAŞIĞI KARBONAT.,1 TATLI KAŞIĞI TUZ
*****
ALDIĞI KADAR SU İLE YOĞURULAN HAMUR KALBURUN ÜZERİNDE ŞEKİL VERİP KIZDIRILMIŞ YAĞDA İKİ TARAFI KIZARTILIP HAVLU KAĞIT ÜZERİNDE YAĞI ALINIP RESİMDEKİ GİBİ YANINDA PEYNİR,ZEYTİN.DOMATES,SALATALIK İLE YENİR TABİ ÇAY EŞLİĞİNDE..


**** ALTAKİ RESİMDE AYNI MALZEME İÇİNE YAĞ KONMADAN VE HAMUR MAYASI İLE KABARTIP KIZDIRILMIŞ YAĞDA PİŞİRİP SERVİSE HAZIR OLUR..İKİSİDE GÜZEL YAPMAK İSTİYENLERE KOLAY GELSİN.ayfersultan..



******

SİVASTA,

TUZLU OLANINA,KALBURA BASTI, TATLI OLANINA HURMA TATLISI DENİR..

*****

BÜYÜKLERİMİZ,BABAANE,ANANELERDEN VE ONLARINDA BÜYÜKLERİNDEN BU GÜNLERE KADAR GELEN HAMURİŞLERİNDE BİR KAÇI SİVASTA BUNUN KALBUR ÜZERİNDE YAPILDIĞINI GÖRENLER KALBURA BASTI DEMİŞLER TUZLUSUNADA,TATLISINADA..ORJİNAL İSMİ BÖYLEDİR..















4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

ayy canım çekti ya:))
Komşuyuz gelip alıyorum:)))

akasyakokusu dedi ki...

Ablacım sabahın hayrolsun..Az bakayım dedim kahvaltı için hemen tuzlusundan aldım haberin olsun...Pek severim bende..Bizimkiler kızarırken sıcak sıcak öff öff diye diye yerler..Eline sağlık ablacım..
Kremin faydası olmasına sevindim..Benim kolum kalkmıyordu adeta omuz başını ova ova dahada iyi oldu..Arada ağrıyor ama boynumdandır diye düşünüyorum..Gerofen'nin üretimi niye durduruldu acepki..Eşime ne zamandır al deyip duruyordum..sağlık olsun ablacım şifayla sağlıcakla kal..

nurmutfakta dedi ki...

ETKİNLİKTEN MERHABA

ellerine sağlık canım katılımın için teşekkür ederim yine beklerim ..aslında nasıl canım çekti kalburabastı babannem yapardı bize ben bi hatırlatiim en iyisi yada kalkıp kendimmi yapsam ay karar veremedim bi de sorum var sivaslımısın oradamı yaşıyosun canım..bende sivaslıyımda ondan sordum..sevgilerr

nurmutfakta dedi ki...

bende sevindim hemşeri olmamıza ben doğma büyüme istanbul bahçelievlerdeyim ..senin linkide ben ekliyorum sayfama canım