10 Ekim 2009 Cumartesi

İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI



Malzemeler:orta boy tavuk,1 orta boy kuru soğan,1 badak pirinç,1yemek kaşığı pilav fıstığı,1 yemek kaşığı kuş üzümü,tuz karabiber ,tavuk ciğeri..
*****
Pilav tenceresine,1 yemek kaşığı mısıryağı ile küçük kare şeklinde doğradığımız kuru soğanı rengi değişinceye kadar kavrulur içine tereyağı eklenir ardından fıstıkla tekrar kavrulur.. küçük kareler şeklinde doğradığımız tavuk ciğerlerini ve yıkanmış pirincide ekleyip kavurma işlemi devam eder ..son olarak kuş üzümlerinide yıkayıp ilave edilir..tuz ve karabiberle işlem tamamdır..yıkanıp tüylerinden arınmış olan tavuk iç pilavla doldurulur,ısııtılmış fırında pişirip servise hazırdır..çorba,salata veya cacık ile servise hazırdır afiyet olsun..ayfersultan..
*****
NOT:
****
TAVUĞU HAŞLAMADAN İÇİNİ DOLDURUYORUZ BU ŞEKİLDE DAHA LEZZETLİ OLUYOR,ÜZERİNE İSTER SALÇALI YOĞURT,İSTERSENİZ TAVUK POŞETİNDE FIRINDA PİŞİRİRSİNİZ..

Hiç yorum yok: