10 Ekim 2009 Cumartesi

MERSİN KEBABI

28 Şubat 2009 Cumartesi


MERSİN KEBABI




KREP MALZEMELERİ:2 su bardağı un,2 adet yumurta,2,5 su bardağı süt.yumurta sarısını süt ile mikser yardımı ile kıvamlaştırıp diğer tarafta yumurtanın akları tuz ile kar haline getirip yumurta sarısını ekleyip tekrar mkser ile çırparız unu yedirerek kıvamlaştırıp ısıttığımız tavaya biraz sıvı yağ koyup 1 kepçe hamurdan döküp iki tarafı hafif pişirilir..
İÇ MALZEME:600 gr kuşbaşı kuzu eti 1 adet kuru soğan ,1 adet havuç,2 adet patates,15 adet mantar.kuru soğan. mantar ve soğan kıyılır,patates havucu küp doğrayıp,tencereye bıraz sıvı yağ koyup kuşbaşı eti ekleyip kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişen ete soğanı ekleyip briaz daha sotelenir patates havuç eklenir ince doğradığımız mantarlarıda ekleyip arzuya göre baharat ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ile pişirilir.
KEBABIN HAZIRLANIŞI:kaseye pişirdiğimiz kreb konur soğuyan iç malzemeden yetecek kadar kaşıkla yerleştirdiğimiz krebi bohça şeklinde kapatıp ters çevirip kaşar ve üzerine domates ve dalmalık biber dilimine kürdan batırıp fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişer afiyet olsun...


BU TARİF KIZIM PINAR YILMAZ'DAN KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ VE DEVAMIN BEKLİYORUZ SEVGİLER...


 

Hiç yorum yok: